Spre Piscul Negru

Localitatea iubitorilor de înălţimi.

 • Transfagarasanul, in zona localitatii Piscul Negru

  Transfăgărăşan

       Cunoscut de toată lumea drept Transfăgărăşan, DN7C începe în comuna Bascov, judeţul Argeş. Drumul continuă în direcţia oraşului Curtea de Argeş şi se termină la intersecţia cu drumul DN1, între Sibiu şi Braşov, în apropierea comunei Cârţişoara, după ce traversează cel mai mare lanţ muntos din România. Cu o lungime de 151 km, acest traseu rutier deschide calea către numeroase obiective turistice, naturale şi culturale de mare interes. În această categorie regăsim şi “Peşterile de la Piscul Negru”, obiective mai puţin cunoscute, cercetate până acum doar de pasionaţii de speologie. Situate în localitatea cu acelaşi nume, accesul către peşterile de la Piscul Negru se face doar pe Transfăgărăşan, din Nord - prin tunelul de la Bâlea, iar din Sud - dinspre localitatea Curtea de Argeş, cu excepţia lunilor de iarnă, perioadă în care partea alpină a traseului este închisă.

 • Gara Regala din Curtea de Arges

  Curtea de Argeş

       Străbaterea acestui drum dinspre Piteşti este plină de atracţii. În Curtea de Argeş regăsim un bogat patrimoniu istoric şi cultural, dintre care merită menţionate: Biserica Domnească - cea mai veche Catedrală Mitropolitană, Mănăstirea Curtea de Argeş – mănăstire care poartă legenda jertfei Meşterului Manole şi a soaţei sale, Ana, Ruinele Bisericii Sân-Nicoara – interesantă prin asemănarea uimitoare cu Biserica Densuş din Ţara Haţegului, Biserica Olari – lăcaşul de cult poartă amprentele stilului moldovenesc şi are un aspect pitoresc, rural, îmbinând elemente arhitectonice din lemn şi cărămidă, „Gara Regală” din Curtea de Argeş - supranumele acestui monument de arhitectură provine de la faptul că toţi regii înmormântaţi la Mănăstirea Curtea de Argeş au fost aduşi cu trenul, ultima staţie fiind în acest loc, Muzeul Municipal din Curtea de Argeş - găzduit într-o veche casă boierească, pune la dispoziţia publicului un patrimoniu valoros de peste 12000 piese, multe dintre acestea fiind parte a Patrimoniului Naţional Cultural.

 • Cetatea Poenari

  Cetatea Poenari

       Urmând serpentinele ameţitoare ale acestui drum spre Piscul Negru mai putem face un scurt popas la Cetatea Poenari. Până la cetate, avem de urcat aproximativ 1480 de trepte, ce par a fi un bun antrenament pentru aventura ce ne aşteaptă. Urcuşul porneşte din zona localităţii Căpăţâneni - Pământeni. Efortul va fi răsplătit din plin de priveliştea care ni se deschide. Construcţia a fost începută de Negru Vodă în sec. al XIV-lea şi continuată de către domnitorul Vlad Ţepeş, fiind folosită ca loc de refugiu.

 • Lacul de acumulare Vidraru

  Barajul şi Lacul Vidraru

       Continuăm să urcăm şi vom întâlni una dintre cele mai impresionante lucrări hidrotehnice din ţară şi anume Barajul şi Lacul Vidraru, apoi ne aventurăm pe serpentinele abrupte ale Transfăgărăşanului şi ajungem la Piscul Negru, localitate ce se conturează ca o nouă staţiune în inima Masivului Făgăraş. Aici veţi găsi negreşit gazde primitoare şi un peisaj desprins din tablouri. După un popas bine meritat, puteţi alege să începeţi aventura de explorare a peşterilor din galeria de prospecţiuni, parcurgerea unor trasee montane sau o plimbare până în zona înaltă a Transfăgărăşanului.

 • Localitatea Piscul Negru

  Piscul Negru

       Până în anul 1994, în zona Piscul Negru exista doar o cabană, cea a salvamontiştilor din judeţul Argeş, şi o staţie a drumarilor. Localitatea s-a dezvoltat însă odată cu constructia şi popularizarea Transfăgărăşanului. Au fost contruite numeroase vile, pensiuni şi hoteluri, orientate spre un turism modern. Una dintre primele construcţii din acest “sat turistic montan” a fost mănăstirea care poartă hramul “Sfântului Ilie”. Impresionantă ca mărime, aceasta are şi o legendă. Se spune că a fost construită cu ajutorul unui vechi luptător din munţii Făgăraşului, care a reuşit să scape prigoanei politice. În jurul lăcaşului sfânt s-au construit treptat şi celelalte clădiri, care creează atmosfera unei staţiuni cochete de munte. Turiştii ajunşi în această zonă vor rămâne plăcut impresionaţi de pădurile care acoperă vârfurile înalte ale munţilor din jur, de apele repezi de munte, întrerupte din loc în loc de cascade, de flora şi fauna diversificate, de peisajele spectaculoase de munte. Traseele montane, care pot fi începute din această localitate, reprezintă, de asemenea, o atracţie deosebită pentru toţi cei care doresc să exploreze în detaliu ascunzişurile Masivului Făgăraş.